SUSTENABILITATE

REVOLUȚIA DURABILĂ ESTE PE CAPUL TĂU
Sustenabilitatea începe cu o mentalitate. Din 2018, am decis să ne reducem impactul asupra mediului printr-o călătorie durabilă făcută din dialog constant cu părțile interesate, cercetare pentru noi materiale și soluții și inspirarea unui impact pozitiv asupra comunităților noastre și asupra planetei. Strategia conturată de compania noastră, ancorată la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite, a condus la introducerea unor noi așa-numite materiale preferate colectare după colectare. Aceste materiale s-au tradus în rezultate și impacturi mai bune în ceea ce privește durabilitatea de mediu și/sau socială în comparație cu producția convențională. Dar strategia noastră nu s-a putut opri la asta, deoarece vrem să vă ajutăm să cumpărați mai bine și să purtați mai mult timp. Am decis să folosim aceste materiale nu numai pentru articole noi, ci să urmărim conversia progresivă, până în 2025, a tuturor materialelor convenționale ale celor mai bine vândute noastre cu cele preferate.

GHID DE COMUNICARE DE DURABILITATE

În Atlantis ne pasă de impactul nostru asupra planetei și asupra oamenilor. Considerăm sustenabilitatea ca pe o responsabilitate și o oportunitate de a ne reinventa afacerea și întregul sector al articolelor pentru acoperirea capului.

RAPORT DE SUSTENABILITATE 2022

După primul nostru raport, au trecut 2 ani și astăzi deschidem din nou porțile companiei noastre cu Raportul de sustenabilitate 2022, unde vă spunem, cu transparență și onestitate, angajamentul nostru, rezultatele obținute, cele ratate, precum și proiectele pe care le-am avea. doresc să realizeze, sigur că multe dintre aceste provocări sunt comune altor companii și, prin urmare, necesită împărtășire.

CARBON FOOTPRINT

În calitate de companie care proiectează și distribuie articole pentru acoperirea capului, suntem conștienți de efectele pe care le avem asupra mediului și asupra oamenilor. De aici și dorința de a porni pe o cale pentru a ne reduce cât mai mult impactul.

ANGAJAMENTUL NOSTRU

Din 1995, ne-am dedicat pasiune și grija designului produselor noastre. De-a lungul anilor, această dăruire s-a transformat în ceva mai mult: o nevoie de a evita efectele periculoase ale schimbărilor climatice și un angajament pentru o afacere din ce în ce mai responsabilă, care respectă planeta și oamenii. Credem că sustenabilitatea începe cu o mentalitate, este o evoluție naturală pe care trebuie să o facem și merge cu mult dincolo de produs, îmbrățișând tot ceea ce facem. Până în 2025, stabilim o altă provocare în călătoria noastră: să producem numai articole care includ elemente cu impact redus asupra mediului în 100% din Colecția noastră Atlantis. Pentru a atinge acest obiectiv, lucrăm nu numai la produse noi, ci și la conversia progresivă a tuturor articolelor convenționale în produse cu materiale preferate și în conformitate cu principiile noastre Atlantis Sustainable Products, rămânând în același timp fideli în design și calitate. Articole pentru cap așa cum am făcut-o întotdeauna, dar într-un mod mai responsabil. Revoluția este în mintea noastră. Poartă-l pe cap.

STRATEGIA NOASTRA

Planul nostru 2022-2025 bazat pe Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale ONU

MEDIU INCONJURATOR

• Creșterea gradului de conștientizare a Lanțului de Aprovizionare în ceea ce privește reducerea impactului asupra mediului
• Evaluarea furnizorilor pe baza performanței lor etice și de mediu
• Propunerea de soluții logistice mai ecologice.

LANȚUL DE PRODUSE ȘI APROVIZIONAREA

• Colecția Atlantis în întregime durabilă până în 2025
• Investim în cercetare, dezvoltare și inovare de produse, în vederea unei economii circulare
• Creșterea gradului de conștientizare în lanțul de aprovizionare cu privire la problemele de etică și drepturile lucrătorilor
• Acționăm ransparent în relațiile noastre cu clienții cu privire la produse și servicii

OAMENI

• Încurajarea creșterii economice durabile, incluzive și durabile și a muncii decente
• Valorificarea angajaților noștri și investiție în profesionalismul lor
• Valorificarea rădăcinillor noastre în comunitatea locală