Sari la conținut

Click Wave

DOPE DYEING: vopsire fără apă

DOPE DYEING: vopsire fără apă
Ce este?

Scopul nostru a fost să găsim o modalitate de a reduce apa în procesul de colorare. Procesul de vopsire convențional folosește apă fierbinte și substanțe chimice pentru a face culoarea să adere la fibra sintetică, consumând apă, energie și emitând CO2.

În schimb, vopsirea cu droguri se abate de la prelucrarea tradițională umedă din cauza impactului redus asupra mediului. Tipic pentru poliesterul reciclat, implică adăugarea de pigment de culoare „în amonte”, direct în soluția de plastic topit înainte de fabricarea fibrei. Spre deosebire de procesele tradiționale în care firele sunt produse și apoi vopsite, cu vopsirea cu droguri, pigmenții sunt prinși în interiorul plasticului reciclat după ce acesta se răcește la o formă solidă, devenind parte din noul fir mai puternic. Cu această abordare, vopsirea se poate face prin transfer la cald fără scufundare în apă.

Colaboram cu fire de poliester reciclate vopsite in solutie ReTraze Aqua-® care economisesc energie, apa si emisii in timpul procesului. Sursa lor de sticle de plastic este colectată în întregime pe o rază de 20 km de malul mării și continuă să lucreze la extinderea zonei de colectare și a sistemului de urmărire. Încercăm continuu să îmbunătățim economiile de apă și căutăm tehnologii de vopsire noi și mai eficiente, pe care ne străduim să le adoptăm pe măsură ce devin disponibile.

De ce să-l alegi?

- Optimizează utilizarea rezervelor de apă
- Elimina riscul de emisie de colorant in apa*

 

- Reduce utilizarea de substanțe chimice
- Reduce emisiile de CO2
- Utilizează mai puțină energie de producție*

 

- Vopsește permanent fibrele evitând pierderea viitoare a culorii de la spălare la spălare*

 

 

Art. Anterior
Art. Următor

Multumesc pentru abonare!

Acest email este deja înregistrat!

Cumpărați aspectul

Alege Opțiunile

Editare opțiune
this is just a warning
Contul meu
Coș de cumpărături
0 Articole