Sari la conținut

Click Wave

Respectă natura cu bumbacul organic

Respectă natura cu bumbacul organic
Ce este?

Bumbacul este cea mai mare cultură nealimentară din lume. Cultivată de peste 80 de țări, producția sa este concentrată în India, China, SUA, Brazilia și Pakistan, care împreună produc 75% din tot bumbacul din lume.¹ În ciuda prezenței sale în natură, cultivarea convențională nu este adesea atât de durabilă, ceea ce folosește substanțe chimice (pesticide sintetice, erbicide, îngrășăminte și OMG-uri) și cantități mari de apă pentru irigare, dăunând ireversibil solului. Există, de asemenea, impacturi sociale, cum ar fi munca forțată și a copiilor și expunerea la compuși potențial toxici și cancerigeni.

Alternativa există și se numește bumbac organic cultivat fără utilizarea pesticidelor și îngrășămintelor chimice care, pe termen lung, se filtrează atât în plante, cât și în sol. Bumbacul cultivat organic provine din culturi controlate și certificate, susținând biodiversitatea și ecosistemele mai sănătoase. Astfel, consumul de apă este redus semnificativ, fertilitatea solului este păstrată și condițiile de muncă și sănătatea sunt garantate fermierilor și familiilor acestora.



Studiul LCA2 pe care l-am realizat a confirmat, de asemenea, că alegerea bumbacului organic pentru produsele noastre a condus la o reducere a emisiilor de CO2 de la 18% la 21% comparativ cu cea convențională.

Bumbacul organic a fost unul dintre primele materiale preferate introduse în 2018 și continuăm să investim în această țesătură selectând lanțuri de aprovizionare certificate care includ atât standarde de mediu, cât și etice și ne permit să verificăm originea fibrelor.

Art. Anterior
Art. Următor

Multumesc pentru abonare!

Acest email este deja înregistrat!

Cumpărați aspectul

Alege Opțiunile

Editare opțiune
this is just a warning
Contul meu
Coș de cumpărături
0 Articole